ROLLPORTAR

RollMatic OD

Garageporten RollMatic ger mycket utrymme både i och framför garaget. Bilen kan köras fram och parkeras intill porten, och dessutom hålls takområdet i garaget fritt. RollMatic-portprofilen är tillverkad av högkvalitativt, korrosionsfritt aluminium och utrustad med ett modernt maskineri från Hörmann som standard. Maskineriet är enkelt att underhålla då det sitter utanpå konsolen.

Takrullporten RollMatic OD är en garageport som passar garage med begränsad takhöjd. Portautomatiken är placerad på sidan, längs takskenan, vilket möjliggör ett utrymmeseffektivt portmontage. Takskenornas höjd begränsar utrymmeskravet uppåt till ett minimum. För att matcha husets fasad finns RollMatic OD i en mängd olika utföranden.

Sparar plats

RollMatic-rullportar öppnas lodrätt och kräver väldigt lite plats i garaget. Konstruktionsprincipen ger maximalt med plats både inne i garaget och utanför när man ska parkera. Även takområdet hålls fritt och kan användas till annat.

Optimal vid modernisering – passar alltid

Formen på garageöppningen spelar ingen roll. Den kan vara fyrkantig, sneddad eller ha valvbåge – RollMatic från Hörmann passar alltid.

Teknik som övertygar

Den beprövade dragfjädertekniken hjälper maskineriet att öppna och stänga porten, vilket i sin tur även skyddar mekaniken i maskineriet. Vid ett nödläge är det lätt att öppna porten för hand, ingen handvev behövs. Dubbla linstyrningar skyddar porten ytterligare, så att den inte faller ner. Portaxeln har en speciell profilanordning som ger en säker, inbrottsförebyggande låsning. Tack vare denna mekanik är det praktiskt taget omöjligt att skjuta upp porten.

Maskineriet ingår alltid

Maskineriet, som ingår, sitter utanpå konsolen och är därför enkelt att underhålla. Start och stopp sker extra mjukt och tyst hos RollMatic-porten, så att den skonas. Fjäderbalanseringen och den pålitliga frånkopplingsautomatiken gör en kontaktlist överflödig. Inomhusbrytare och garagebelysning finns redan integrerade i styrenhetskåpan.

En slät yta

Aluminiumprofilernas släta yta är både modern och elegant, i motsats till falsade profiler från andra leverantörer. Portbladet blir mindre känsligt för smuts och lättare att rengöra. Den högklassiga ytbeläggningen på portens ytter- och innersida gör att ytan blir väderbeständig och håller sig fräsch längre.

Profil med värmeisolering

Profilens hålrum har en jämn fyllning av 100 % CFC-fritt hårdskum i polyuretan för en god värmeisolering och en lugn portrörelse.

Fönsterelement

Fönsterelementen släpper in dagsljus i garaget. Akrylrutorna är placerade utmed hela profilbredden och antalet beror på portens bredd. Fönsterelementen kan placeras i maximalt tio profiler per port.