OM OSS

Bara kvalitet

Företaget startade på 70-talet hemma i svärfar Håkans garage. Idag ägs företaget av Håkan och Malin Blomqvist, som driver företaget vidare i samma anda som Malins pappa gjorde. Ett2Tre garageportar erbjuder Hörmanns kvalitetsportar, säkerhetsdörrar, automatiker och tillbehör samt montage och serviceavtal. Företaget välkomnar även besökare till utställningarna i Höör och Malmö.

Hur det började

Håkan Håkansson, Ett2Tres grundare, är hela Sveriges portprofessor. Håkan började som montör i början av 70-talet, på Crawford industri portavdelning i Arlöv , men ganska snabbt visade det sig att Håkan ville mer; han blev montageledare. Håkan var även mycket intresserad av utvecklingen av portar. På 70-talet fanns det ett mycket litet sortiment av portar för villabruk, men med Håkans hjälp utvecklades en Crawford villaport. När väl denna produkt var färdig startade Håkan en utställning i garaget hemma i Tjörnarp. Det var även lager och parkering för privatbilen. Än idag finns denna originalport i garaget.

Ett 2 Tre Garageportar… vad fick honom att välja detta företagsnamn? Jo, innan portfirman blev självbärande ville Håkan ha flera ben att stå på. Det utvecklades en vagn för surfingbrädor som rullade på en ram med golfvagnshjul. När brädan sattes fast med seglet ovanpå, och sedan spändes fast bak på cykeln, så gjordes detta i 1-2-3-moment. Håkans bror Mats, som är konsult, förstod vikten av att ha en logga som folk kommer ihåg. Han skrev ETT med bokstäver 2:an i siffra och Tre med bokstäver. Då på den tiden hette det hobby & fritid.

Helheltspris introduceras

1986 byggde Ett2Tre en utställningshall med kontor och lager på ca 450 m2. Två år senare byggdes en byggnad på ca 600 m2 ihop med den gamla. Frugan Ingrid och två av döttrarna jobbade på firman med att sköta telefon och utställning. Den yngsta av döttrarna var ute med far och monterade portar. Affärsidén med att erbjuda kunden ett helhetspris utbytt och klart startade här i Höör vid detta tillfälle. Nu började andra Crawfordmontörer runt om i landet besöka Håkan i Höör för att se om de kunde göra något liknande i sina landsdelar.

Ett2Tre var grossister på alla Crawford ”Villa”-portar som såldes i Skåne. Det fanns en mycket lite marknad med importerade märken vid denna tid. Det gjorde att Crawford var ett väldigt starkt varumärke. Utan konkurrens var det lätt. I början av 1990-talet knackade flera olika leverantörer på den svenska marknaden och ville in. De nystartade ”Crawford”-butikerna var ett hett mål, då dessa kunde den svenska marknaden.

1993 var det stenhårda anställningskrav. Man var tvungen att heta Håkan, nja det var kanske inte så, men då började ”jag” Håkan Blomqvist, utbildad snickare & ingift i företaget, jobba på Ett2Tre.

Kort medlemskap i butikskedja

1995 samlades ett 10-tal av portgubbarna på ett antal olika möten runt om i landet. Det snackades om att vi tillsammans blir starkare som en kund. Nu bildades en portgrupp vid namnet Garageport Experten. Ett2Tre Garageportar var en av 10 ägare.

Att värna om ett starkt varunamn var viktigt för oss. Vi valde att lämna kedjan.

Fokus på Hörmanns kvalitetsprodukter

Vi har genom åren haft många olika leverantörer, som flest 5 stycken samtidigt; Crawford, Raynor, Novoferm, Dieden och Hörmann. 2010 var året då vi gick tillbaks till ruta ett, till samma koncept som svärfar en gång hade när han startade upp. Vi har nu valt crème de la crème av alla de olika märkena som passerat genom åren. Idag är vi det enda och det första Hörmann-center som finns. Idag är Ett2Tre det enda företaget i port-Sverige som kan leverera Hörmann-kvalité på alla produkter, rakt igenom.

Vi som jobbar på Ett2Tre Garageportar hoppas att ni finner något som passar just er i vårt stora utbud. Ett besök i vår portutställning brukar göra det lite lättare, även om där är mycket att välja på.

Det gamla ordspråket löd…

Vi tar hand om måtten – Du får allt installerat och klart till fasta priser.

Vi avslutar vår presentation med de ledord som Håkan Håkansson hade på läpparna när han startade konceptet; ”En nöjd kund är en bra kund”.

 

Välkomna till oss!